HSP

Stop majorizaciji Hrvata u BiH!

Podsjećamo cjelokupnu javnost da su strateški partneri HDZ BiH, kako samostalno, tako i na zajedničkim listama bili i predstavnici drugih hrvatskih političkih stranaka sa ciljem ublažavanja posljedica bošnjačkog izbornog inženjeringai dio su hrvatskog izbornog legitimiteta  što sa HDZ 1990 predstavlja devedeset postotnu volju hrvatskog biračkog tijela u BiH.

Mi, hrvatski pravaši, hrvatski seljaci i hrvatski demokršćani dajemo punu potporu izjavi legalnih i legitimnih predstavnika Republike Hrvatske, predsjednika gosp. Josipovića i premijerke, gđe. Kosor.

Isto tako, protivimo se formiranju bilo kakve vlasti na federalnoj i državnoj razini bez  HDZ BiH i HDZ 1990, koji jedini mogu u ime hrvatskog naroda tvoriti vlast na državnoj i federalnoj razini. Svaka vlast koja ignorira izbornu volju jednog konstitutivnog naroda okrenuta je protiv tog naroda. HSP H-B, HSS i HKDU pozivaju SDP BiH i SDA da prestanu sa političkim nasiljem  i političkim licemjerstvom.

U vašim strankama Hrvati nemaju stvarni politički utjecaj i nikada neće u ime hrvatskog naroda donositi suštinske odluke, a posebno ne one koje se tiču budućeg ustavnog uređenja BiH. Oni su za nas vaši privatni Hrvati,  za potrebe javnosti, u suštini na štetu interesa i jednakopravnosti hrvatskog naroda. Hrvate ne mogu predstavljati nositelji zlatnih ljiljana niti one stranke koje zagovaraju građansku BiH. Mi Hrvati, imamo svoje nositelje najvećih ratnih odličja HVO-e i hrvatske političke stranke koje se zalažu za federalizaciju BiH. Mi imamo hrvatski teritorij na kome stoljećima Hrvati obitavaju. Taj su prostor naši branitelji obranili u domovinskom ratu i on nikada neće biti kolonija velikobošnjačkih ambicija.

HSP BiH, Narodna stranka radom za boljitak i HSS-NHI su trojanski konj u utrobi hrvatskog naroda, ali mi smo narod koji ima i svoju povijest i svoju kulturu i ne prihvaćamo darove koje nam šalju Danajci, tj. Bošnjaci.

Gospodo iz Sarajeva imali ste šesnaest godina da stvorite državu po mjeri tri konstitutivna naroda i ostalih. Vi ste krenuli putem centralizacije, kolonijalizma, političkog nasilja i majorizacije. Ovo je naša domovina i samo novi ustav koji garantira teritorijalnu i institucionalnu jednakopravnost sva tri naroda za nas je jedini put i obveza.  Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić neće nikada određivati Hrvatima tko će ih predstavljati i što je za Hrvate dobro. Što to prije shvate svima će nam biti bolje. Mi vas uvažavamo kao bošnjačke lidere ali hrvatskom narodu nećete određivati tko će ih predstavljati.

Jedinstvo hrvatskih političkih stranaka i potpora hrvatskog naroda i naših branitelja su garancija za to. Maske su odavno pale i morat ćete jasno i glasno reći što hoćete.

Mi Hrvati, već odavno znamo što hoćemo, a to je teritorijalna i institucionalna jednakopravnost naroda u Bosni i Hercegovini.

 

 

HSP H-B                                                    HSS BiH                                            HKDU

 

Vesna Pinjuh                                              Ljiljana Lovrić                                     Ivan Musa

 

Mostar; 25.01.2011. godina

Home Vijesti Stop majorizaciji Hrvata u BiH!

Spojite se sa nama

Podrška

Dostupni: Ponedjeljak - Petak, 10 AM - 2 PM
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
TEL: 00387 (0)36 313 818