HSP

Potpisana koalicija HNS-a BiH za Opće izbore 2014. godine

MOSTAR, 23.06.2014. Sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH pod predsjedanjem dr. Dragana Čovića predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH održana je danas 23. lipnja 2014. godine u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.Na sjednici su zajednički dogovoreni detalji oko potpisivanja koalicijske liste stranaka uključenih u Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH, a na sastanku su bili nazočni predstavnici svih stranaka, osim HDZ-a 1990.

Potvrđena su ranije dogovorena načela suradnje i zajedničkog nastupa na Općim izborima u BiH 2014. godine, još jednom upućen je poziv i ostalim strankama da podrže listu stranaka koalicije HNS BiH.

Predsjednici stranaka sutra će u 12:00 sati predati potrebnu dokumentaciju Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH, te prijaviti koaliciju za Opće izbore u BiH 2014. godine.

HDZ BIH, HSS, HKDU-BIH, HSP dr. Ante Starčević, HSP Herceg-Bosne su stranke koje su se prijavile za izbore, i ujedno čine i ime koalicije HNS-a BiH za listopadske izbore.

Hrvatska republikanska stranka (HRS) podržava rad i kandidate Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, na svim razinama gdje oni kao stranka ne nastupaju.

Stranke koje se formalno nisu prijavile za izbore, a dio su HNS-a BiH, podržavaju zajednički nastup HNS-a BiH, kao i dio ljudi koji su zbog neslaganja politikom HDZ 1990 izišli iz te stranke, podržavaju i sudjeluju u radu HNS-a BiH i naći će se na listama HNS-a.

Nakon predaje prijave koalicije HNS-a BiH za izbore, počet će razgovori o kandidatima za liste, za sve razine u BiH.

Home Vijesti Potpisana koalicija HNS-a BiH za Opće izbore 2014. godine

Spojite se sa nama

Podrška

Dostupni: Ponedjeljak - Petak, 10 AM - 2 PM
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
TEL: 00387 (0)36 313 818